Activiteitenweek voorjaarsvakantie

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 februari 2018 is de activiteitenweek voor de voorjaarsvakantie. Doordat er bij excursies extra begeleiding per klas noodzakelijk is, kan er voor andere klassen lesuitval ontstaan. We trachten dit tot een minimum te beperken. Via de email zijn ouders, verzorgers geïnformeerd over onderstaande activiteiten.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

maandag 19 februari:

De leerlingen van leerjaar 1, vmbo-bb/kb brengen een bezoek aan het Museum van Oudheden in Leiden. In het museum zijn verschillende expostities te zien, o.a. die over Nineveh. Nineveh was 2700 jaar geleden de grootste stad ter wereld. Er zijn reliëfs, beelden, kleitabletten, rolzegels en een gouden dodenmasker.

 

Broekerveiling en Hoenderdaell

Voor vmbo-tl, de klassen B1efg, zijn er een excursies gepland naar Hoenderdaell en de Broekerveiling. De excursie is georganiseerd door de secties biologie en geschiedenis. Hoenderdaell is een dierentuin in Anna Paulowna en het museum Broekerveiling is een historische doorvaargroenteveiling in Broek op Langedijk.

 

Huishoudbeurs

De afdeling zorg&welzijn leerjaren 3 en 4 gaat naar de Huishoudbeurs in Amsterdam. Beauty, mode, interieur, lifestyle, workshops, proeven en proberen…. er komt van alles voorbij.

 

dinsdag 20 februari:

Alle leerlingen van het derde leerjaar vmbo gaan naar Amsterdam. De leerlingen van tl3 naar het Tropenmuseum en de leerlingen van bb/kb 3 naar het Mocomuseum. Na afloop van het museumbezoek wordt er in Amsterdam een wandeling (met ckv opdracht) gemaakt. In het Tropenmuseum wordt aandacht besteed aan de slavernij en kolonisatie van Nederland en in het Mocomuseum (Modern Contemporary Museum) aan kunstenaars van het type ‘Rock stars of Art’ zoals bijvoorbeeld Andy Warholt.

Van alle activiteiten maken de leerlingen een verslag voor hun ckv portfolio, een verplicht onderdeel voor de ckv afsluiting aan het einde van het derde leerjaar.

 

Rivierengebied Gelderland

De sectie aardrijkskunde heeft voor de examenkandidaten havo 5 een excursie naar het rivierengebied georganiseerd. Er wordt een bezoek gebracht aan het Nederlands Watermuseum, dat gevestigd is in een oude Begijnenmolen. Het museum besteedt aandacht aan het idee dat veilig en voldoende water of het wonen onder de zeespiegel niet vanzelfsprekend is. De fietsen gaan mee om waterbeleid in de praktijk te bekijken.

 

woensdag 21 februari:

Voor havo 5 zijn verschillende activiteiten georganiseerd in Amsterdam. Zo brengen zij ook een bezoek aan het Mocomuseum, gaan ze naar de Nederlands Bank en het Science Park en wordt het programma ‘s avonds afgesloten met de voorstelling Othello in het Frascati theater.

 

 

Kleinkunstig op school

Onder leiding van de docenten van de kunstsectie volgen de leerlingen van vmbo 3 tgl/kb/bb twee workshops kunst. Er worden drie workshops (djembé / grime(wonden maken) / stage fighting) aangeboden, de leerlingen maken vooraf een individuele keuze voor twee.

 

 

Sportief

De klassen B1abcef krijgen een sportief dagje. ‘s Morgens is er een volleybaltoernooi in de sportzalen van de school en ‘s middags gaan de leerlingen schaatsen op ijsbaan De Westfries in Hoorn. Beide activiteiten zijn georganiseerd door de sectie lo.

 

donderdag 22 februari:

Sportief

Nu is het beurt aan de klassen B1gkln voor het sportieve dagje. Ook voor deze klassen is er ‘s morgens een volleybaltoernooi en ‘s middags schaatsplezier in Hoorn.

 

 

Poëzieworkshop

De sectie Nederlands heeft voor de klassen havo 4 en atheneum 4 een poëzieworkshop georganiseerd. Iedere klas krijgt 1 blokuur voor de workshop. Na afloop wordt er een poster of een boekje gemaakt.

 

Kunstproject

De leerlingen van vmbo 3 bb/kb en gtl3a gaan onder leiding van de sectie kunstprojecten maken. De resultaten van deze dag worden op verschillende plaatsen in de school opgehangen. Vrijdag 23 februari wordt het project uitgevoerd met de klassen vmbo tl3b en tl3c.

 

 

 

Koken en budgetteren

Voor de leerlingen van havo 5 wordt er in de grootkeuken een les koken gegeven met daaraan gekoppeld budgetteren. Deze les wordt gegeven om de leerlingen inzicht te geven in de kosten van een maaltijd. Hier krijgen ze mee te maken wanneeer ze bijvoorbeeld op kamers gaan wonen. Donderdag wordt deze les gegeven aan havo 5a, vrijdag aan de klassen havo 5b en havo 5c.

 

vrijdag 23 februari:

Aviodrome en Bataviawerf

De techniekleerlingen vmbo 3 en 4 gaan naar het Aviodrome en naar de Bataviawerf in Lelystad. Het Luchtvaart-Themapark Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart en staat sinds 2003 op het terrein van luchthaven Lelystad. De Bataviawerf laat de historische scheepsbouw en ambachten uit de Gouden Eeuw zien.

 

Shuttle run

Voor de leerlingen van de leerjaren 1 en 2 is er de finale van de shuttle runtest. Tijdens een shuttle runtest, ook wel piepjestest genoemd,  loop je tussen twee lijnen. Gedurende de gehele test klinken er piepjes. Wanneer er een piepje klinkt, rent de leerling naar de lijn aan de overkant. Volgt er opnieuw een piepje dan ren je terug. Ben je twee keer achter elkaar verder dan drie meter afstand van de lijn dan is de test afgelopen.

De shuttle runtest hebben de leerlingen al tijdens een reguliere sportles gedaan en daar zijn per klas twee winnaars uit gekomen. Deze winnaars strijden nu om de beste per leerjaar te worden. 

 

 

Voorjaarsvakantie

Van maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart is de voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart starten de lessen weer volgens het reguliere lesrooster zoals wordt gepubliceerd in Magister.