april 2018 nieuwsbrief ouders, verzorgers

Beste ouders,

Na ruim een maand op Wiringherlant is dit het eerste stukje dat ik in de Flits schrijf. De afgelopen weken ben ik veel bezig geweest met kennismaken, inlezen en allerlei overleggen.

Het werk is natuurlijk vaak bekend, maar de inhoud van het werk is veelal heel anders. En dat maakt het voor mij in ieder geval uitdagend en interessant. Meteen op mijn eerste werkdagen begin maart viel ik met mijn neus in de boter. Met een aantal enthousiaste collega’s heb ik geholpen bij het inschrijven van nieuwe leerlingen. Een van de leukere taken in een schooljaar. Ieder jaar weer geniet ik van die verwachtingsvolle basisschoolleerlingen die vaak niet kunnen wachten tot ze de gang kunnen maken naar het voortgezet onderwijs. Dat heeft dit jaar weer een mooi aantal nieuwe leerlingen opgeleverd, die volgend jaar bij ons hun opleiding gaan vervolgen. Veel leerlingen kozen voor TTO (Tweetalig onderwijs), voor de sportklas of voor de klassen waarin we met chromebooks gaan werken (Bring your own device). We hopen dat ze een leuke tijd gaan krijgen op Wiringherlant.

In de afgelopen weken is er veel gebeurd dat voor mij de eerste keer op Wiringherlant was. Ik heb met veel mensen binnen en buiten de school gesproken om verder bekend te worden met alle zaken die op Wiringherlant spelen en belangrijk zijn. Overleg met RTV Noordkop, over mogelijke samenwerking in enigerlei vorm. Gesprekken over de jongerenrechtbank en over het nieuwe schoolplan, waar we druk mee bezig zijn. Besprekingen met het bestuur over het komende schooljaar om te zorgen dat we weer voldoende docenten hebben om alle lessen te geven. Kortom, ik verveel me  geen moment. De agenda loopt al weer heel snel overvol. Zoals u kunt lezen ben ik met veel verschillende zaken bezig, maar dat maakt deze baan juist zo leuk.

De examens zijn alweer begonnen. Nu de praktijkexamens in BB en KB en TL. Over een week of 6 het centraal schriftelijk examen. En hoewel het nog maar net april is, schiet het jaar dus alweer op. In de schoolleiding zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende schooljaar, naast alle dagelijkse werkzaamheden uiteraard. We hopen dat alle examenkandidaten het beste uit zichzelf zullen halen en later dit jaar met een diploma de zomervakantie in zullen gaan. Nog een paar weken flink blokken en voorbereiden en dan is het zover: dan moet er examen gedaan worden. Voor de leerlingen, maar zeker ook voor u als ouder een spannende tijd. Ik wens nu alvast iedereen succes met alle examenperikelen.

Hans van Niekerk, rector.

 

vmbo economie en ondernemen

Onlangs zijn de leerlingen van leerjaar 3 van economie en ondernemen op excursie geweest naar Camping Land uit Zee. Zij kregen daar een rondleiding van de eigenaar, dhr.  Tonneman en uitleg over de verbouwing van diverse objecten tot vakantiewoningen.

 

Op bijgaande foto’s een impressie van de excursie.

 

 

Junior ambassadeurs

Sinds begin maart zijn de junior ambassadeurs begonnen met de voorbereiding voor de Dag van Europa. Op 9 mei wordt door heel Europa stil gestaan bij 9 mei 1950. Op die dag werden de eerste stappen gezet voor de eenwording van Europa. Nu bijna 70 jaar verder kunnen we stellen dat veel stappen zijn gezet.  lees verder –> dag van Europa

 

Sport and Nature

Het uitwisselingsproject binnen de VMBO leerjaar 2 is in volle gang. De week in Spanje zit er op en binnenkort komen de Spaanse leerlingen onze kant op. Benieuwd wat zo’n uitwisseling inhoudt?

lees verder

 

 

Nederlands jeugdinternational Jarno Pomstra heeft de controle over zowel de bal als zijn studenten.

De leerlingen van sportklas 2 van rssg Wiringherlant hadden de eer om een basketbalclinic te krijgen van Nederlands jeugdinternational Jarno Pomstra. Deze 2.14 meter lange leerling uit VWO 6 van het Wiringherlant zorgde er voor dat elke leerling flink uitgedaagd werd met technische oefeningen.  zie verder

 

Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland

Gezocht: ouder (leerling) voor de ondersteuningsplanraad  

De ondersteuningsplanraad (OPR) is de medezeggenschapsraad van het samenwerkingsverband passend onderwijs in de kop van Noord-Holland.

In de OPR zijn negen scholen voor regulier en speciaal voortgezet onderwijs vertegenwoordigd. Iedere school heeft een docent en een ouder (of leerling) in de OPR.   lees verder

 

Opvoeden een uitdagende taak?

Klik op onderstaande link!

POSTER~1

 

 

Mediatheek

We zijn voor onze mediatheek op zoek naar vrijwilligers !

Voor onze mediatheek zoeken we vrijwilligers om ons team 4 à 5 uren per week (1 dagdeel) te versterken en ons willen helpen met bijvoorbeeld het wegwijs maken van leerlingen in de mediatheek, assisteren bij het zoeken naar materialen in de mediatheek of in de publiekscatalogus. Met innemen, uitlenen en verlengen van boeken en overig materiaal en allerhande kleine klusjes. Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Stuur een e-mail naar mediatheek@wiringherlant.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

 

ELOS uitwisseling The Sea

16 Leerlingen uit vwo 4 zijn naar Italië geweest in het kader van het ELOS uitwisselingsproject “The Sea”. Tijdens deze week verbleven de leerlingen in gastgezinnen en zijn zij gekoppeld aan een Italiaanse leerling van het Liceo Scientifico Marconi uit Chiavari. Er werden leuke excursies georganiseerd naar Genua, Lucca en Pisa en in het weekend ging iedereen met zijn gastgezin iets ondernemen. lees verder

 

TTO

Sinds het begin van dit schooljaar bieden wij onze leerlingen ook de gelegenheid om voor tto (tweetalig onderwijs) te kiezen. Onze leerlingen doen het ontzettend goed en ook onze collega’s werken hard aan hun ontwikkeling op het gebied van tto onderwijs.

lees verder: tto