eTwinning project ‘The best of both worlds’

Vorig schooljaar heeft klas B1n tijdens het V-en uur (versterkt talenonderwijs Engels) meegedaan aan het eTwinning project ‘The best of both worlds’ dat rsg Wiringherlant samen met een Spaanse partnerschool uit Pamplona heeft ontwikkeld. Vandaag kregen de leerlingen die nu in B2n zitten het Pupil Quality Label uitgereikt in de Elos ruimte op school.

quality label pupil

Het doel van het project was middelbare scholieren in Nederland en Spanje de kans te bieden elkaar te leren kennen. Op verschillende manieren hebben de leerlingen hun familie, school, leefomgeving, festiviteiten, gewoonten en gebruiken en high-lights van de landen vergeleken en aan elkaar gepresenteerd. Hierbij werd gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘TwinSpace’ op Etwinning.

Nadat de Nederlandse en Spaanse leerlingen een mooi eindproduct hadden neergezet hebben we een aanvraag gedaan bij het eTwinning platform en Erasmus + en hebben wij het kwaliteitslabel voor dit project ontvangen. Op deze manier kan het project, dat wij ontwikkeld hebben, nu gedraaid worden in verschillende Europese landen.

eTwinning is een online community voor scholen in ruim 30 Europese landen. Docenten en leerlingen kunnen via eTwinning samenwerken met Europese collega’s en leerlingen.

eTwinning levert de leerlingen veel op:

  • Ze doen internationale ervaring op.
  • Ze ontwikkelen hun ICT-vaardigheden.
  • Ze werken op een inspirerende manier met verplichte lesstof.Dit schooljaar doen we in klas B1l het project ‘Euro Teen Generation’ en wordt er samengewerkt met Griekenland en Spanje. Op deze manier proberen we erachter te komen wat de overeenkomsten en verschillen zijn in het leven van tieners uit verschillende Europese landen.
  • 4 Havo zal dit jaar voor het eerst ook een eTwinning project draaien, genaamd Global Awareness and European Citizenship wat zal resulteren in een uitwisseling.
  • Grenzen vervagen. Om onze leerlingen goed voor te bereiden op het wereldburgerschap is het van belang dat ze tijdens hun schooltijd internationale ervaring opdoen. Met eTwinning krijgen zij de kans een kijkje over de grens te nemen en werken zij actief aan hun interculturele competenties.