Flits EPAS en ELOS

In de afgelopen weken hebben de eerste activiteiten voor de EPAS en ELOS projecten plaatsgevonden.

ELOS

Dinsdag 26 september is er op school voorlichting gegeven aan ouders en leerlingen over drie verschillende projecten:

  • voor de leerlingen van havo/vwo 3 over het ELOSproject “Local job opportunities, today and tomorrow”. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor deze uitwisseling met leerlingen uit Mataró, Spanje of Palermo, Italië.
  • voor de leerlingen van vwo 4 over het ELOSproject “The Sea” met een school uit Chiavari, Italië en
  • voor de leerlingen van vmbo 2 over het ELOSproject “Sport en Nature”, een uitwisseling met een school uit Tiétar, Spanje.

Dinsdag 26 september was het ook de landelijke Dag van de Talen en hierdoor zijn 40 leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar samen met een aantal ELOSassistenten naar het Taleninstituut in Amsterdam geweest. Daar waren workshops voor ze georganiseerd en maakten ze kennis met de Turkse taal en kunst in Nederland.

 

EPAS

Op woensdag 27 september waren Brigitte Schmeetz (ELOS-coördinator/internationalisering) en Claudia de Groot (EPAS-coördinator) op een trainingsdag voor EPAS/internationalisering. Deze bijeenkomst was georganiseerd door het informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland. Vorig schooljaar heeft een EPAS-vertegenwoordiger onze school bezocht om te beoordelen of wij nog aan de certificeringseisen voldoen. Afgezien van enkele verbeterpunten zijn we erin geslaagd onze EPAS-certificering te behouden.

Als gecertificeerde EPAS-school zijn we vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan Euroscola, een excursie naar Straatsburg met een bezoek aan het Europees Parlement. Eind november zullen onze leerlingen van vwo5 hieraan deelnemen en in de rol kruipen van onze  Europarlementariërs.

Op 6 oktober a.s. bezoeken 5 junior ambassadors van onze school de landelijke junior ambassadordag in Den Haag. Tijdens deze dag zullen onze leerlingen, samen met andere scholieren uit Nederland, discussiëren over Europese aangelegenheden zoals het vluchtelingenprobleem en toetreding van Turkije.