Flits Literatour

Wederom was de  tweede Literatour in de geschiedenis van het Wiringherlant een groot succes.

Buddy Tegenbosch bezocht de derde klassen vmbo (b,k,g,t) en Joyce Pool vertelde in de derde klassen h/v over haar boeken.

Beide schrijvers waren zeer te spreken over de voorbereiding van de leerlingen door de docenten en de interesse die de leerlingen toonden tijdens hun boekpresentaties. De auteurs hopen evenals de  docenten Nederlands, dat het leesproject Literatour haar vruchten zal afwerpen en dat de leerlingen iets meer gaan lezen.

Buddy Tegenbosch beschreef zijn bezoekt als volgt : “Het voelt hier alsof ik thuis ben.” En Joyce Pool ervaarde vooral de leergierigheid van onze leerlingen als bijzonder verfrissend. Joyce Pool is een ervaringsdeskundige, ze is namelijk al jarenlang werkzaam als docent maatschappijleer op Texel. Ze weet dat het tonen van interesse en leergierigheid nou niet per se de meest uitgelezen en ontwikkelde gebieden zijn, waar de gemiddelde leerling in uitblinkt. Aan het realiseren van een succesvol literatourbezoek van de schrijvers gaat een hoop werk vooraf.

Het behandelen van het onderwerp lezen, als serieuze aangelegenheid, het bespreken van de romans van de schrijvers, het lezen van korte verhalen en werken aan het verzamelen van zoveel mogelijke belangwekkende vragen die de leerlingen (zonder dat er over-en-weer besmuikte blikken naar de betrokkenen worden geworpen) aan de enthousiaste schrijvers kunnen stellen.