Flits oktober Bootcamp

Bootcamp sportklas leerjaar 1

Op 18 september was het dan toch eindelijk zover. Nadat wij dit spektakel vorige week wegens weersomstandigheden moesten cancelen, konden wij nu met de sportklas leerjaar 1 van het Wiringherlant gaan bootcampen bij Eendracht Adventures.

Nadat de leerlingen zich hadden omgekleed, sommige met een wetsuit en de bikkels zonder, ging de groep van dhr. Brouwer als eerst de survivalbaan op. Het begin was gelijk een race tegen elkaar. Opdracht was eenvoudig: zo snel mogelijk kruipend onder het touw naar de overkant en rennend over het touw terug.

Je zag gelijk al flinke strijd tussen de leerlingen, maar ook leerlingen die elkaar gingen aanmoedigen en elkaar gingen helpen!

 

De volgende oefening was over een balk zo snel mogelijk naar de overkant. Onder deze balken lag een mooie sloot en de eerste leerlingen werden heerlijk nat.

Het hele weiland lag vol met slootjes en niets is leuker dan slootje springen. De 1 na de ander sprong vol de sloot in. Zij die droog aan de overkant kwamen, kregen een applausje plus een klein duwtje: toch de sloot in. 1 voor allen, allen voor 1!

 

Daarna bestond de hindernisbaan uit verschillende obstakels, over het water heen, waarbij de leerlingen ook goed moesten samenwerken en elkaar moesten aanmoedigen om het toch te doen. De zon scheen heerlijk en het water was totaal niet koud. De leerlingen vonden het prachtig en na 1,5 uur waren zij nog steeds niet klaar.

 

Na dik 2 uur gerend, gevlogen, gekropen en gezwommen te hebben, namen alle leerlingen een verdiende warme douche en konden zij rustig richting huis gaan. Kortom een super geslaagde middag!