Teun

Gedicht van Teun Steigstra uit B2K geselecteerd voor dichtbundel

Teun Steigstra uit B2K werd dinsdag 23 mei tijdens de les Nederlands in het zonnetje gezet. De rector Co Huisman, de afdelingsleidster onderbouw h/v Diana Leertouwer, conciërge Margot van der Welle en docente Nederlands Annemarie Hiemstra verrasten Teun én zijn klas met taart en frisdrank. De reden: uit de duizenden gedichten die de jury van de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar dit jaar ontving, is het gedicht van Teun geselecteerd. Dit betekent dat zijn gedicht samen met 99 andere gedichten geplaatst wordt in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2017!

In de lessen Nederlands is aandacht besteed aan poëzie en de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. Tijdens het project schreven de leerlingen allemaal een gedicht. Teun maakte een zgn. knipselgedicht, met als titel “Oeps, een tijger trilt”. De gebundelde gedichten van B2K  zijn ingestuurd voor de dichtwedstrijd. In mei ontving Teun het bericht dat zijn knipselgedicht als een van de 100 mooiste gedichten is gekozen.

OEPS!            Een tijger trilt

Het is raar, maar waar           wel acht keer

Trilt het kort en heel hard?

JA, hoge tonen trillen snel.

En lage tonen traag.   VROEMMM

Geluid             kun je voelen!

Bij dieren dan             PAS OP!

Op de site www.poeziepaleis.nl staan de namen van de 100 winnaars inmiddels vermeld. Teuns naam staat er natuurlijk tussen. De bundel Doe Maar Dicht Maar 2017 met het gedicht van Teun is te reserveren via de webshop op de site.