Groep 8 vmbo basis-en kaderberoepsgerichte leerweg

Wist je dat basis- en kaderleerlingen heel belangrijk zijn voor onze maatschappij?

Ze maken het mogelijk dat dingen werken: denk bijvoorbeeld aan een loodgieter, een verpleegkundige, een ondernemer of een monteur. Zonder deze mensen kunnen we geen gebruik maken van dingen die ons leven makkelijker maken. De basis- en kaderberoepsgerichte afdeling is zo ingericht dat alles wat je doet in het teken staat van je toekomstige baan. Dit betekent dat jij meer uren zal besteden aan vakken als techniek, kunst & cultuur en sport & beweging.

Wij leren jou doorzettingsvermogen te hebben, om te gaan met druk en tegenslagen, initiatief te nemen en inlevingsvermogen te hebben.

In het tweede jaar kun jij, samen met jouw ouders, kijken waar jouw passie ligt, wat jij leuk vindt. Hier helpen wij jou natuurlijk ook bij. Wij hebben verschillende afdelingen waar jij kunt kijken welke kant je op wilt. Zo weet jij uiteindelijk hoe en waar jij verder wilt leren op het mbo.

 

Het techniekplein

Binnen de afdeling techniek kun jij je verdiepen en ontwikkelen. Je leert alles over bouwtechniek, voertuigentechniek, metaaltechniek, installatietechniek en elektrotechniek. Je werkt in mooie, ruime werkplekken waarin jij alle ruimte krijgt om te kijken waar jouw kracht en interesses liggen.

Op het techniekplein zijn voor jou alle materialen, machines, apparaten en gereedschappen die jij nodig hebt om te oefenen met techniek. Je krijgt ook theorielessen die jou helpen  in de praktijk.

In jouw derde en vierde schooljaar loop je een paar weken stage bij een bedrijf uit de technieksector. Zo krijg jij een idee van wat het werken met techniek betekent en doe je ook nog eens veel leuke en nieuwe ervaringen op!

 

Zorg & Welzijn

Tijdens het vak zorg en welzijn leer je omgaan met ouderen, kinderen en gehandicapten.

In ons zorg en welzijnslokaal hebben wij meerdere werkplekken waarin jij praktijkopdrachten kunt uitvoeren. Op de werkplek facilitaire dienstverlening leer je alles over schoonmaken, huishouden en hoe je voorraden van spullen bijhoudt. Je kunt leren in de babykamer, de ziekenboeg en de keuken.

Ja, wij leren je ook koken!

Ook op de afdeling Zorg & Welzijn volg je een aantal theorievakken.

In je derde en vierde schooljaar loop je stage bij een bedrijf waar je leert hoe het er in het echt aan toe gaat.

 

Diensten en Producten

Weet je nog niet goed of je het beste past bij Zorg & Welzijn of bij Techniek, dan is de afdeling Diensten & Producten misschien wat voor jou.

Het is een opleiding waarin je dingen leert die bij ieder beroep terugkomen. Denk maar eens aan een verkoopgesprek waarbij je bepaalde gesprekstechnieken toe moet passen; het maken van een multimediaal product waarin je verslag legt van een bepaalde activiteit of het organiseren van een evenement op school of buiten school. Je kunt een keuze maken uit activiteiten op het vlak van Zorg en Welzijn, het vak Techniek of op het gebied van Economie of Toerisme.

Je leert  veel van, over en met elkaar! Op deze manier leer jij waar jouw interesses liggen en waar jij goed in bent. Ook hier loop jij in het derde en vierde jaar stage om te kijken hoe jouw werk er in de toekomst uit kan zien.