Goep 8/ Interviews leerlingen havo en atheneum

havo

meisje

‘’Ik vind eigenlijk alles leuk aan school! De docenten zijn heel aardig en mijn klasgenoten zijn superleuk en het is supergezellig. Ik heb ook al vrienden gemaakt. Er zijn wel heel weinig meiden, dat is wel jammer, maar het is ook wel weer gezellig! De sfeer is hartstikke gezellig hier, ik voel me hier lekker. Veilig.’’

jongen

‘’Ik vind leren sowieso heel erg leuk, maar deze school heeft zo’n gezellige en vrolijke sfeer dat ik me extra fijn voel. Dat vind ik ook leuk aan deze school, dat ik me goed voel, dat ik mezelf kan zijn. Mijn klasgenoten zijn leuk. Ik heb ook wat vrienden gemaakt, meer dan ik had verwacht, haha. Ik had op de basisschool niet heel veel vrienden en dan kom ik hier en dan maak ik zomaar ineens nieuwe. Dat is voor mij wel heel belangrijk. De docenten zijn vlot, vrolijk en informeel, maar geven goed les en vinden het ook leuk. Ik heb altijd heel veel zin in school. Ik ben altijd blij omdat ik m’n vrienden weer zie en naar een plek ga waar ik me goed voel!’

 

atheneum

meisje

‘’Het is hier groter dan wat je gewend bent en zo leer je snel meer mensen kennen. Je vriendenkring wordt groter. Als je van klas wisselt is iedereen heel erg op zichzelf, maar als je in de aula zit kun je met iedereen praten. Zo leer je heel veel nieuwe mensen kennen. Ik voelde me hier best snel op m’n plek. En ja, de docenten; sommigen vind ik heel aardig en andere minder, maar dat is normaal. Je moet er toch mee doorgaan. Ik vind de docente Nederlands heel leuk, ze is lekker spontaan. En de docente van Biologie is gewoon heel aardig. Zo heb je er nog wel meer. Biologie is ook mijn lievelingsvak! Ik vind dat heel interessant en dan wil ik er meer dingen over weten. Als je iets leuk vindt, is het ook makkelijker om te leren. Ik vind het interessant om te leren hoe mensen en dieren in elkaar zitten. Mijn klasgenootjes zijn ook heel aardig. Maar bij sommige klasgenoten mag het wel wat minder, ze zijn iets te uitbundig soms. Niet dat ik dat zelf nooit ben, dat ligt eraan met wie ik ben, haha.’’

jongen

‘’Het is hier groot en dat vind ik wel fijner. Er zitten ook bekenden van me op deze school, dus dat is leuk als je in de pauze met elkaar kan zitten. Ik kende hier wel al mensen, naja niet die in m’n klas zitten, maar m’n zus zit hier ook op. Dat vind ik wel leuk. Eerst ging het nog niet echt in mijn klas, maar een klasgenootje en ik wonen in hetzelfde dorp, dus al snel leerde ik haar een beetje kennen en nu zijn we vrienden! Vanaf toen ging het wel goed! Dat gebeurde eigenlijk ook wel heel snel. We zitten hier nog maar anderhalve maand, maar ik vind mijn klasgenoten leuk en mijn leraren ook! Ik vind de ene leuker dan de andere, maar dat is altijd zo. Ze zijn persoonlijk en ze worden niet direct boos als je even praat in de klas of iets verkeerds doet. Ze zijn gewoon rustig, informeel. Ik voel me hier echt wel goed nu. Mijn lievelingsvak? Wiskunde! Dat vond ik op de basisschool ook al leuk en ik ben daar gewoon wat beter in dan in andere vakken. ’Ik vind het leuk om met cijfertjes te werken. Biologie vind ik ook super interessant.’’