MULTIMEDIA & ICT

Mediatheek/
bibliotheek

rsg Wiringherlant bezit een uitgebreide mediatheek. In de mediatheek zijn boeken, dvd’s, cd-rom’s en tijdschriften aanwezig. Tijdschriften kunnen in de mediatheek worden gelezen maar worden niet uitgeleend. Boeken lenen of uitleenperiodes verlengen kan alleen met de leerlingenpas die aan alle leerlingen bij het begin van het schooljaar wordt uitgereikt. Eten of drinken in de mediatheek is niet toegestaan.

te laat ingeleverd

Het gebeurt natuurlijk wel eens. Een leerling vergeet een boek in te leveren en daar zit een boete aan vast. Het is nu ook mogelijk om deze (kleine) bedragen via een pinappaaraat te betalen. 

Eigen leerling-account op het netwerk

Iedere leerling krijgt een eigen account. Voor het aanmelden is een gebruikersnaam nodig. Tijdens de 1e mentorles krijg je instructie hoe je je kunt aanmelden. De systeembeheerders zijn de aanspreekpunten voor verdere vragen. Ze zijn te vinden in A0-8.

Wifi

De school heeft een dekkend Wifi netwerk dat vrij toegankelijk is voor leerlingen. Ook bij gebruik van eigen apparaten blijven de schoolregels van toepassing.

Eigen e-mailadres

Voor de interne communicatie op school heeft iedere leerling een school e-mailadres. Dit e-mailadres is gekoppeld aan het leerlingennummer, dus (leerlingennummer)@wiringherlant.nl. Het e-mailadres is te vinden via www.outlook.com/wiringherlant.nl.

Software bestellen

Via www.slim.nl kunnen ouders/verzorgers en leerlingen met korting software bestellen.

Top