Groep 8/ Waarom rsg Wiringherlant?

Onze school is een ontmoetingsplaats voor iedereen. Voor jou, je klasgenoten, je vrienden en vriendinnen. Wij willen dat jij je hier thuis en veilig voelt en dat je jezelf kunt zijn.

Bij ons leer je werken met je handen, met je hoofd, met je hart en bereid je je voor op een beroepsopleiding, het mbo, het hbo of op een carrière in de wetenschap. Bij ons kun jij je talenten verder ontwikkelen en misschien ontdek jij wel iets heel nieuws bij jezelf! We hebben heel veel opleidingen en weten zeker dat er iets tussen zit voor jou.

Wij kijken naar jou, wat het beste bij jou past en wat jij wilt en nodig hebt. Samen met jou en je ouders proberen we je op jouw manier te laten leren over wat jij belangrijk vindt. Bij ons op school kies je voor jezelf!

De toppers van rsg Wiringherlant

Wij willen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Daarom hebben wij nog veel meer fantastische dingen voor jou bij ons op school: ’De toppers van rsg Wiringherlant’. Lees je mee?

Sportklas

Zit jij in het eerste of tweede jaar en is sporten écht jouw ding? Dan hebben wij de sportklas voor jou. In plaats van 4 uur krijg jij 6 uur les in sporten. Je sport niet alleen meer, maar je leert in deze extra uren ook veel andere sporten, zoals waterskiën, windsurfen, skeeleren, bowlen, mountainbiken, tennissen, tumbling, schaatsen, dansen, fitnessen, BMX-en, EHBO, kickboksen, survivallen en nog veel meer! Aan het eind van jouw eerste leerjaar gaan jij en je klasgenoten extra sportief de zomervakantie in met een middagje waterskiën, en aan het eind van het tweede jaar sluit jij je onderbouwtijd af met een survivalkamp én een overnachting.

Tweetalig onderwijs

Zit jij op het havo/vwo en vind jij Engels leuk? Dan kun jij bij ons kiezen voor tweetalig onderwijs. Een aantal vakken volg jij, op vwo niveau, in het Engels. Aan het eind van je derde leerjaar zit jij op B1 of B2 niveau van het zogenaamde Europees Referentie Kader.

Met tweetalig onderwijs krijg jij veel mogelijkheden tot contact met de wereld. Er zijn heel veel internationale uitwisselingen en (E-twinning) contacten met buitenlandse scholen. In je derde jaar ga jij ook nog eens op een buitenlandse excursie.

Global Citizen

Hou je van reizen en vind je andere landen interessant? Misschien wil je in het buitenland studeren of is werken in een internationaal bedrijf jouw droom. Kortom, als jij ook buiten de grenzen van Nederland denkt, is Global Citizen echt iets voor jou! Global Citizen staat voor Europa als Leeromgeving Op School. Met dit programma leer jij alles over andere culturen. Je leert andere culturen begrijpen en ermee om te gaan. Je leert ook hoe Europa en onze internationale gemeenschap in elkaar zit en werkt. Alle buitenlandse contacten met onze partnerscholen in onder andere Italië, Spanje, Engeland, België, Frankrijk en Duitsland vallen onder het Global Citizen-programma. Jij als leerling kunt de internationale programma’s ondersteunen als Global Citizen-assistent.

EPAS

Wij zijn ook een EPAS-school, wat betekent dat wij onderdeel zijn van een Europees netwerk van scholen. Ook jij maakt dus onderdeel uit van deze grote groep mensen, ook in het buitenland! Je leert bij ons hoe het Europees Parlement werkt en hoe de samenwerking in Europa plaats vindt.

Wil jij meedenken over jouw school?

Als leerling van onze school vinden wij het belangrijk dat jij meedenkt en meepraat. Het maakt niet uit in welk leerjaar je zit of welk niveau je doet: iedereen is welkom! Kan er iets beter op school? Of zijn er andere zaken op school waar jij ideeën over hebt? Dan kun je je opgeven als klassenvertegenwoordiger, klankbordgroepen, de leerlingenraad, examencommissie en/of de medezeggenschapsraad!

Heb je extra hulp nodig of lukt het allemaal even niet?

Zijn er dingen waardoor jij (soms) moeite hebt met leren? Wij helpen jou, net als alle andere leerlingen, zodat ook jij je diploma kunt halen. De lessen, het niveau en de snelheid kunnen aangepast worden aan wat voor jou werkt en wat jij nodig hebt. Gaat het gewoon even niet lekker op school en wil je met iemand praten? Ook dan staan wij klaar voor jou en hebben wij altijd wel een oplossing.

Schoolgids

Willen jij of je ouders meer informatie over iets wat je hier gelezen hebt? Of ben je nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan eens in onze schoolgids.